Voor onze leden
U wilt drukwerk voor de beste prijs

Maar de grafische wereld is, zeker met de groeiende internationale mogelijkheden, onoverzichtelijk terrein. ABC Uitgeverij heeft de ervaring, het netwerk en spreekt de taal. ABC Uitgeverij kent de weg en vertaalt uw wensen.
Daarna is ABC Uitgeverij uw orderbegeleider die de productie nauwgezet volgt - en zo nodig bijstuurt. Zo krijgt u uw drukwerk niet alleen voor de beste prijs, maar ook op tijd. Want afspraak is afspraak.


Producten
ABC Uitgeverij richt de focus op boeken. Toch kunnen wij u vergelijkbare voordelen zeker ook bieden voor andere grafische producties.
Ons netwerk omvat ook specialisten in periodieken en boekverwante producten, zoals een catalogus of brochure. Informeer dus naar deze mogelijkheden.


Hardcovers
Hardcover is historisch gezien de oudste manier om boeken te binden. Een hardcover is een boek met een harde beschermende band, meestal voorzien van papier, linnen of zelfs leer. Dit in tegenstelling tot een paperback, die een dunne papieren omslag heeft. Hardcover boeken zijn steviger dan

Paperbacks.
Bij deze binding heeft het boek een harde 'band', die bestaat uit een voorplat, een achterplat en een rug. De rug is niet rechtstreeks aan het boekblok vastgemaakt, waardoor je de ruimte tussen boekblok en rug ziet als het boek opengeslagen ligt. Door die afstand te creëren wordt het bij deze bindwijze juist mogelijk het boek opengeslagen te laten liggen. Hardcoverboeken zijn duurder dan paperbacks en de productie neemt iets meer tijd. Hardcovers kunnen uitgevoerd zijn met rechte of ronde rug. Ze kunnen gelijmd of gemaakt zijn met een genaaide of garenloze binding.

Hechters
Hechters zijn in elkaar gestoken vellen met twee of meerdere nietjes. Ook is het mogelijk om producten te voorzien van twee of vier oognietjes, met of zonder omslag. Zonder omslag wordt dit ook wel selfcover genoemd.


Integraalband
Integraalband is de naam voor een papieren of linnen (flexibele) band, waarbij de borden en de rug uit één geheel gemaakt zijn. De randen rondom de band zijn naar binnen gevouwen en geplakt. Een integraalband houdt het midden tussen een soft- en een hardcover. Een dergelijke band is stevig, is gemaakt vanuit een hecht geheel en heeft meestal een ingebrande kneep, waardoor de boekband beter scharniert.


Wire-o
Een Wire-o binding is een veelgebruikte bindwijze bij catalogi, boeken, lesmateriaal en kalenders. Wire-o kan worden toegepast op documenten met een maximale dikte van 28 mm. Met een metalen spiraal wordt het binnenwerk aan elkaar verbonden. Het binnenwerk krijgt geponste gaatjes waar het spiraal doorheen gaat.


Softcovers
Bij softcovers krijgen de boeken een 'slappe', buigzame omslag waaraan de bladzijden zijn vastgelijmd. Deze manier van boekbinden is aanzienlijk goedkoper (dan hardcover) en wordt dan ook veel gebruikt bij boeken bij grote oplages. Hoewel er een adequaat Nederlands woord is voor deze manier van binden garenloos gebrocheerd wordt vaak de Engelse term paperback gebruikt. Garenloos gebrocheerd: katernen worden vergaard, vervolgens in de rug gefreesd, gelijmd en met omslag omtrokken. Garenlas gebrocheerd: katernen worden stuk voor stuk in de rug geperforeerd en daarna in het omslag gelijmd. De lijm loopt in de perforatie; dit zorgt voor de hechting. Genaaid gebrocheerd: katernen worden met garen aan elkaar genaaid en vormen zo een boekblok. Daar omheen komt een omslag,
eventueel met zijbelijming op de platten van het gelijmde, garengelaste of genaaide boekblok.

Mobirise

ABC Uitgeverij


Ook voor:
drukwerk
isbn
ean code

Mobirise

ABC uitgeverij


Ook voor:
verkoop
pr
ontwerp

Mobirise

ABC UitgeverijOok voor:
presentatie
verkoop
redigeren

Mobirise

ABC Uitgeverij


Ook voor:
drukwerk.
isbn
ean code

Adres

Schepenveld 21-07
3891ZK Zeewolde


Contact 
 
T 036 5236802
E info@abcuitgeverij.nl
Bank: NL 67 SNSB 0871181754
KVK 39069631
BTW NL001303056B63
Email: info@abcuitgeverij.nl                  
T  : 0365236802

Drag & Drop Website Builder